reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Karanfilin Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Karanfilin Tarihi: Karanfil tarihi çok eski çağlara dayanan oldukça köklü geçmişse sahip olan bitkilerdendir.İlk kullanım alanının M.Ö den önce Çin’de ağız kokusunu gidermek için karanfil kullanıldığı bilinmektedir.O dönemden sonra Romalılar ise ağız kokusundan farklı amaçlar baharat olarak kullanmışlardır.Eski dönemlerde karanfilin fiyatı oldukça pahalıydı.Hatta altınla eş değer olabilecek kadar pahalı sayılacak bitkilerdendi.Hollanda ise karanfil konusunda çok büyük adımlar atmıştır.Bu sayedede çok büyük paraları kazanmayı başarmışlardır.Günümüzde dahi Hollanda’da karanfil pazarları bulmak mümkündür.
Karanfilin boyu 15-20 metreye kadar uzandığı görülmekle birlikte karanfilin kokusuda gayet hoştur.Karanfilin çiçeğinden karanfil yağı elde edilirken kurutulan karanfil ise baharat olarak kullanılmaktadır.
(Karanfil faydalarının yanında güzel görüntüsü olan, hoş kokulu bir çiçektir)

Karanfilin yararları
  • Karanfil diş ağrıları için son derece faydalıdır.
  • Karanfilin antiseptik özelliğinden dolayı mikrop öldürücüdür.
  • Gaz sorunu bulunanlar için karanfil iyi bir gaz söktürücüdür.
  • İnsanı rahatsız eden ağız kokularının giderilmesini sağlar.Bu özelliğinden dolayı karanfil yüzyıllardır kullanılıyor.
  • Hafıza ve kalp güçlendirici etkileri bulunur.
  • Zihinsel ve bedensel yorgunluktan yakınanların düzenli olarak karanfil tüketmesi tavsiye edilir.
  • Kilo alamamaktan şikayetçiyseniz karanfilin iştah açıcı etkisi sayesinde bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz.
  • Balgam söktürür.
  • Bir türlü geçmeyen öksürüğe karşı karanfil otu çiğnenmelidir.

Hiç yorum yok: