reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kaysı ve Kayısının Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Ülkemizde Kayısı Üretimi: Ülkemizde özellikle Malatya ve civarı kayısı bakımından ünlü olan şehirlerimizdir.Mevsimi süresince bolca tüketilen meyveler arasında ilk sıralarda olan kayısı için son yıllarda adeta kıtlık çektiğimizi söylememiz hiçte yanlış olmaz.Özellike kayısının olgunlaşma döneminde ortaya çıkan olumsuz hava koşulları kayısı üretimini oldukça derinden etkilemektedir.Önceki yıllarda yaşanan bu problem neyse ki bu yıl şu ana kadar yaşanmadı.Bu da demektir ki kayısının kalitesi ve fiyatı bakımından daha hesaplı bir yıl geçireceğiz anlamına gelir.Kayısının insan için faydaları oldukça fazladır.Dozunda ve ölçülü şekilde tüketilen kayısı pek çok yararları da yanında getiriyor.Kayısının bilinen bazı önemli faydaları şöyledir;

Kayısının Faydaları:
  • Kemiklerin ve dişlerin daha sağlam, güçlü olmasını sağlar.Bu nedenden dolayı özellikle gelişme çağında olan çocukların kayısı tüketmesi tavsiye edilir.
  • Kanser için önleyici meyveler arasında yer alır.Yüzyıla olumsuz manada damga vuran kanser hastalığından korunmak için düzenli kayısı tüketmeye özen göstermeli.
  • Yaygın rastlanan problemler arasında yer alan böbrek taşlarını düşürmede de rol oynar.İnsana oldukça acı veren böbrek taşlarından kurtulmak için kayısı tüketmeli.
  • Kabızlık için faydalıdır.Kabızlık diyip geçmemek gerekir.Uzun süren kabızlık ileri sağlık problemlerine yol açabilir.Kabızlıktan kurtulmak için kayısı tüketmeli.
  • Anemi yani bilinen adıyla kansızlık problemine deva olur.
  • Cilt için son derece faydalı özellikleri bulunur.
  • Vitaminda bakımında da oldukça zengin olan kayısının içeriğinde A ve D vitaminlerinin yanı sıra sodyum, potasyum ve demir gibi insan için gerekli olan desteği de sağlıyor.

Hiç yorum yok: