reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kolesterolü Düşüren Gıdalar

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Sağlık açısından kolesterolü dengede tutmak düşük olmasını sağlamak son derece önemlidir.Kolesterolü kontrol altında tutmakta yediğiniz içtiğiniz gıdalara dikkat etmekten geçmektedir.Özellikle ileri yaşta olan insanlar için son derece tehlikeli olan kolesterol riskine karşı çok dikkatli olmak gerekiyor.Doğru beslenmek kolesterolü yüksek seyreden insanlar için çok önemlidir.Doğru ve bilinçli beslenerek kolesterolünüzü düşürebilir.Kolesterole bağlı oluşan çeşitli hastalıklara karşı kendinizi koruma altına alabilirsiniz.İşte kolesterolü düşürdüğü bilinen çeşitli gıdalar şöyledir;

Kolesterole iyi gelen gıdalar:
1) Zeytinyağı:İnsan sağlığı açısından bir çok yararı bulunan zeytinyağı kolesterol için son derece faydalıdır.İyi kolesterolün yüksek kötü kolesteroln düşük olmasına yardımcı olmaktadır.
2)Ceviz,badem vb yemişler:Her markette rahatlıkla bulunan badem ve ceviz gibi kuruyemişler hem sağlık açısından hemde kolesterolü dengede tutma açısından faydalı olan gıdalardandır.
3)Balık:Balıkta bulunan omega 3 insanların bir çok problemine karşı fayda sağlamaktadır.O problemlerden biride kolesteroldür.Hem sağlıklı olabilmek hemde kolesterolü kontrol altına alabilmek için balık tüketmek son derece önemlidir.
3)Yulaf ve lifli gıdalar:Yulaf içeren besinler tüketmek kötü kolesterolün düşük olmasını sağlıyor.Bunun dışında lifli olan gıdalarda kolesterolü iyi gelmektedir.Bunlar arasında barbunya,elma,armut,muz ve arpa gibi gıdalar sayılabilir.
4)Baharatlar:Bazı baharatlarında kolesterol düşürücü etkisi vardır.Kekik, pul biber, biberiye ve zencefil bunlar arasında sayılabilir.

Hiç yorum yok: