reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Mercimeğin Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Mercimek baklagiller familyasının en çok tüketilen gıdalarından biridir. Beyaz çiçekli, bir bitkidir. Bir yıl gibi uzun sürede yetişen bir tarım ürünüdür. Mart ve nisan aylarında ekilen bir üründür. Ülkemizde de yetişen mercimek özellikle akdeniz bölgesinde yaygın olarak  yetiştirilmektedir.Mercimeğin yararlarından bazıları şunlardır;

Mercimeğin Faydaları:
  • İçeriğinde B vitamini ve fosfor gibi maddeler bulundurduğu için insan sağlığına olumlu faydaları vardır.
  • Bedendeki yorgunluğu giderir.
  • Beden ve zihin gücünü kuvvetlendirir.
  • Sinir sistemlerimizi kuvvetlendirir.
  • Bağırsaklara yumuşaklık verir ve buda kabızlığın önlenmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemlerimizi kuvvetlendirir.
  • Kansızlık gibi hastalıkların ilerlemesini durdurur.
  • Kan yapar bu sayede anemi gibi rahatsızlıkları karşı faydalıdır.
  • Hamilelik sonrası kadınlardaki anne sütünü yükseltir.
  • Baharatından çorba yapılır ve gıda sektöründe kullanılır.
  • Kalp hastalıklarındaki kriz riskini en aza indirir.
  • Şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur.
  • Havuç gibi gözlerimize de faydası çok yüksektir.
  • Kandaki kolestrol oranının düşmesini sağlar. Bağırsakları çalıştırır ve zararlı maddelerin dışarıya atılmasını sağlar.


Mercimeği tüketmenin en kolay yollarından biri de çorbasını yapmaktadır.Ülkemiz insanları yaygın olarak mercimek çorbası yapıp tüketmektedir.Bol bol mercimek çorbasına öğünlerde yer vermek ve tüketmek mercimeğin sağlığa olan faydalarından yararlanmak için iyi bir yoldur.

Hiç yorum yok: