reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Tarçının Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Tarçının kokusunun hoş ve güzel olduğunu hepimiz biliyoruz.Bu özelliği sebebiyle yemeklerde ve tatlılarda tarçın kullanımı sıkça tercih edilmektedir.Tarçının kökenini irdelemek gerekirse asya kıtasından çıktığı tahmin edilmektedir.Tarçın ağacı yaprakları dökmezken bizim evimizde kullanmış olduğumuz tarçın işte o ağacın kabuklarından elde edilmektedir.Tarçından pek çok farklı şekilde faydalanıyoruz.Bunlar arasında tarçının en çok kullanım şekilleri çubuk tarçın ve toz şeklinde satılan tarçındır.Kullanım biçimine göre herhangi bir tarçın türünü seçebilirsiniz.Mesela çaylarda kullanmak üzere alıyorsanız çubuk tarçın kullanmak doğru bir seçim olabilir.Eğer tatlı gibi hamur işi yapmayı planlıyorsanız toz şeklinde satılan tarçınlardan kullanmak daha mantıklı olacaktır.Tarçının insan sağlığına faydalarından bazıları şunlardır;

Tarçının yararları:
  • Tarçını tatlılarda kullanılmasını temel sebebi kokusudur ama bilinmeyen faydasıda vardır.Özellikle sütlü tatlılarda kullanacağınız tarçın ile sütteki zararları maddeleri yok edebilirsiniz.
  • İştah açıcı olması münasebitiyle kilo aldırır.
  • Karın ağrısı problemi ve bir takım mide sorunlarına karşı iyi geldiği bilinir.
  • Cinsel uyarıcı özelliği vardır.
  • El ve ayak titreme gibi problemle karşı karşıya olanlar tarçının bu konudada faydaları bulunur.
  • Diyabet hastalarının tarçın kullanması onlara fayda sağlayacaktır.Çünkü kan şekerini dengeleyici özelliği vardır.
  • Nezle,soğuk algınlığı problemlerine iyi gelir.

Hiç yorum yok: