reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Tuzun Zararları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Uzmanlar her defasında üç beyazdan uzak durulması gerektiğini vurguluyor.Uzak durulması gereken üç beyazın arasında tuzda yer alıyor.Nerdeyse hiçbir yemeğimizden eksik etmediğimiz tuzu kullanırken aşağıda sayılan zararlarını göz önüne aldığınızda her tuz atışınızda biraz daha düşünmeniz tavsiye edilir.Tuzsuz yemek insana pek lezzetli gelmez.Aslında tuzsuz yemeğe alışabilsek gıdaların tadını daha iyi alabiliriz.Biz her yemeğimizde tuz kullanmaya alıştığımızdan dolayı tuzsuz yemek yemek bizi tatmin etmiyor.Tuz tüketiminde de aslında bir sigara bağımlılığına benzer durum söz konusudur.Nasıl ki sigarayı bıraktığımızda ağzımızın tadı yerine geliyor ve hayattan daha fazla zevk almaya başlayabiliyor isek aynı şekilde tuz kullanımını da frenlediğimiz zaman yediğimiz yiyeceklerden daha fazla haz almaya başlayabiliriz.

Tuzun Zararları:
  • Ülkemizde hipertansiyon olan insan sayısı bir hayli fazladır.İşte o hipertansiyona sebep olan en önemli etmenlerin başında tuz geliyor.Tabi aşırı tuz kullanımında bu tip sorunla karşılabilirsiniz.
  • Damar ve kalp sorunlarına neden oluyor.En önemli organlarımızdan olan kalbe gereken önemi vermeliyiz.Bu da tabi fazla tuz kullanmamaktan geçiyor.
  • İnsan için önemli olan kalsiyuma tuzun olumsuz etkileri bulunuyor.Vücuttan kalsiyumun atılımına sebep olan tuz kemik için önemli olan kalsiyumunda eksilmesine bağlı olarak kemik erimesi problemine sebep oluyor.
  • Diyet yapanlarından tuzdan uzak durması gerekiyor.Çünkü tuzun iştah açıcı özelliği bulunuyor.
  • Hamilelerin tuz kullanırken bir kaç kez daha düşünmesi gerekir.Tuz ödem ve hipertansiyona sebep oluyor.
  • Son aylarda ekmeklerde kullanılan tuzun oranı azaltıldı.Bu sayede kalp krizi ve inme gibi hastalıkların kayda değer oranda azalması öngörülüyor.

Hiç yorum yok: